23 september, 2022
Hartige Taart met Champignons, Salami en Mozzarella

Servings 4 personen
Ingrediƫnten
- 150 gr Salami
- 2 stuks Ui
- 250 gr Champignons
- 3 stuks Ei
- 250 ml Kookroom
- 1 stuk Bouillonblokje
- 1 stuk Mozzarella
- 75 gr Kaas geraste
- Bladerdeeg
Instructies
- Bak 150 gram salami tot het bijna knapperig is in een hete pan met een klein beetje olie.
- Voeg 2 in ringen gesneden uien toe en bak tot de uien zacht zijn. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot ook de champignons zacht zijn.
- Schep het over in een vergiet zodat het afkoelt en zodat het teveel aan vocht wegraakt.
- Meng 3 eieren met 250 ml kookroom. Verkruimel er een bouillonblokje boven uit en meng met er 3/4 bol mozzarella en 75 gram geraspte kaas door.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
- Schep het champignon-mengsel in de taartvorm. Overgiet met het eierenmengsel. Strooi er nog wat stukjes mozzarella en geraspte kaas over.
- Zet de taartvorm ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Bron:
https://www.brutsellog.nl/2010/11/27/hartige-taart-met-champignons-salami-en-mozzarella