HomeStoof Osmaans pannetje

Osmaans pannetje

Posted in : Stoof on by : Peter Tags: ,

Gang Main Course
Keuken Osmaans
Steekwoord Champignons, Kaas, Pruttel, Stoof
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Servings 4 personen

Ingrediƫnten

  • 750 gr Varkens of rundvlees
  • 1 stuk Ui groot
  • 200 gr Champignons
  • 1 stuk Paprika
  • 2 teentjes Knoflook
  • 3 stuks Tomaten ontveld
  • 2 el Bernaisesaus
  • 1 scheutje Room
  • 1 scheutje Curry Ketchup
  • Boter om in te bakken
  • 1 zakje Kaas geraspt

Instructies

  • Snijd het vlees in stukken. De ui in grove stukken, pers de knoflook. Snijd de tomaten en paprika in stukjes en de champignons in plakjes.
  • Het vlees in de boter snel bruin braden. Bak de ui, champignons, knoflook tomaten en paprika even mee.
  • Voeg dan de bernaisesaus, room en curryketchup toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • Dan het gas lager draaien en het vlees gaar stoven. De stooftijd is natuurlijk afhankelijk van het vlees dat je gebruikt.
  • Als het vlees gaar is het geheel verdelen over 4 vuurvaste ovenschaaltjes. Het gerecht naar smaak bestrooien met geraspte kaas. De schaaltjes in een voorverwarme hete oven of gril zetten totdat de kaas gesmolten is.

Bron:

http://www.smulweb.nl/recepten/1148194/Osmaans-pannetje