HomeOven Romige Kiptaco’s uit de oven

Romige Kiptaco’s uit de oven

Posted in : Oven on by : Peter Tags: , ,

Gang Main Course
Keuken Mexican
Steekwoord kip, Taco
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Servings 2 personen

Ingrediënten

  • 8 stuks Tacoschelpen
  • 400 gr Kipfilet
  • 1 stuks Rode ui
  • 1 teentje Knoflook
  • ½ stuk Rode Paprika
  • 2 el Mayonaise
  • 1 tl Sriracha chili saus
  • 50 gr Cheddar geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en verdeel de tacoschelpen over een licht ingevette ovenschaal.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt en leg de kipfilets in de pan. Kook de kipfilets vervolgens in 15 minuten gaar.
  • Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
  • Pluk de kipfilets zodra deze gaar zijn met behulp van twee vorken uit elkaar. Voeg de geplozen kip toe aan de gesneden groenten.
  • Doe de mayonaise en srirachasaus bij de rest van de ingrediënten in een kom en schep het geheel goed door elkaar.
  • Schep de kipsalade in de tacoschelpen en strooi de geraspte cheddar hier overheen.
  • Schuif de kiptaco's vervolgens voor 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Bron:

http://www.ohmyfoodness.nl/recipe/video-romige-kiptacos-uit-de-oven