HomeDiner Chicken parmigiana

Chicken parmigiana

Posted in : Diner on by : Peter Tags: ,

Gang Main Course
Keuken Italian
Steekwoord kip, Mozzarella
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Servings 2 personen

Ingrediënten

  • 1 snee Wit brood
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 1 stuk Ei
  • 2 el Bloem
  • 345 gr Kipfilethaasjes Kipfilet kan ook maar dan heel dun maken anders worden ze niet gaar
  • 5 el Olijfolie
  • 400 gr Tomatenblokjes
  • 350 gr Tomatensaus Tomato frito, pakje à 350 g
  • 1 zakje Mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 °C
  • Rooster het brood en verkruimel het boven een diep bord. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan het brood. Klop in een ander diep bord het ei los met een vork. Doe de bloem in een derde bord. Bestrooi de kip met peper en zout en wentel achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
  • Verhit olie in de koekenpan. Bak de kip in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Meng de tomatensaus en de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de kip erop. Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de kip. Bak ca. 15 min. in de oven.

Bron:

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900688/chicken-parmigiana