HomeOven Hartige Taart met Champignons, Salami en Mozzarella

Hartige Taart met Champignons, Salami en Mozzarella

Posted in : Oven on by : Peter Tags: , , ,

Gang Main Course
Keuken Italian
Steekwoord Champignons, Mozzarella, Salami, Taart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Servings 4 personen

Ingrediƫnten

  • 150 gr Salami
  • 2 stuks Ui
  • 250 gr Champignons
  • 3 stuks Ei
  • 250 ml Kookroom
  • 1 stuk Bouillonblokje
  • 1 stuk Mozzarella
  • 75 gr Kaas geraste
  • Bladerdeeg

Instructies

  • Bak 150 gram salami tot het bijna knapperig is in een hete pan met een klein beetje olie.
  • Voeg 2 in ringen gesneden uien toe en bak tot de uien zacht zijn. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot ook de champignons zacht zijn.
  • Schep het over in een vergiet zodat het afkoelt en zodat het teveel aan vocht wegraakt.
  • Meng 3 eieren met 250 ml kookroom. Verkruimel er een bouillonblokje boven uit en meng met er 3/4 bol mozzarella en 75 gram geraspte kaas door.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
  • Schep het champignon-mengsel in de taartvorm. Overgiet met het eierenmengsel. Strooi er nog wat stukjes mozzarella en geraspte kaas over.
  • Zet de taartvorm ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Bron:

https://www.brutsellog.nl/2010/11/27/hartige-taart-met-champignons-salami-en-mozzarella