23 september, 2022
Hartige Taart met Champignons, Salami en Mozzarella

 Servings 4 personen
Ingrediƫnten
- 150 gr Salami
 - 2 stuks Ui
 - 250 gr Champignons
 - 3 stuks Ei
 - 250 ml Kookroom
 - 1 stuk Bouillonblokje
 - 1 stuk Mozzarella
 - 75 gr Kaas geraste
 - Bladerdeeg
 
Instructies
- Bak 150 gram salami tot het bijna knapperig is in een hete pan met een klein beetje olie.
 - Voeg 2 in ringen gesneden uien toe en bak tot de uien zacht zijn. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot ook de champignons zacht zijn.

 - Schep het over in een vergiet zodat het afkoelt en zodat het teveel aan vocht wegraakt.
 - Meng 3 eieren met 250 ml kookroom. Verkruimel er een bouillonblokje boven uit en meng met er 3/4 bol mozzarella en 75 gram geraspte kaas door.

 - Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.

 - Schep het champignon-mengsel in de taartvorm. Overgiet met het eierenmengsel. Strooi er nog wat stukjes mozzarella en geraspte kaas over.

 - Zet de taartvorm ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

 
Bron:
https://www.brutsellog.nl/2010/11/27/hartige-taart-met-champignons-salami-en-mozzarella

