23 september, 2022
Kinder bueno mousse

Ingrediënten
- 4 pakjes Kinder Bueno (dus 4 pakjes met daarin 2 repen)
- 100 gr Pure chocolade (minimaal 70%)
- 50 gr Boter
- 250 ml Koude slagroom
- 25 gr Suiker
- 2 blaadjes Gelatine
Instructies
- Verbrokkel de chocolade en plaats deze in een kommetje op een pannetje (Au bain marie)
- Doe hetzelfde met 6 reepjes kinder bueno en plaats deze in een ander kommetje boven een pannetje
- Plaats in beide pannetjes 25 gram van de boter en laat dit op zacht vuur smelten terwijl je het doorroert.
- Giet bij beide pannetjes een klein scheutje van de slagroom (ongeveer 25 ml) en roer dit door het chocolademengsel. Zet het vuur uit en laat de pannetjes even staan.
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop in een andere kom de slagroom met daarbij de suiker op.
- Wring de gelatineblaadjes uit. Roer door beide chocolademengsels een blaadje gelatine. Laat het chocolademengsel hierna even goed afkoelen.
- Verdeel de slagroom in tweeën en spatel het door de afgekoelde chocolademengsels.
- Pak 4 glaasjes en verdeel een klein laagje van het donkere chocolademengsel over de bodem. Strijk het met een lepel mooi uit. Verdeel hierover de Kinder Bueno mousse en tot slot nog een laagje van de pure chocolade. Strijk het met een lepel mooi uit en verdeel tot slot nog een paar blokjes van een overgebleven reepje Kinder Bueno repen over de glazen.
- Laat de glaasjes met daarin de mousse minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Bron:
http://www.brendakookt.nl/2015/09/11/kinder-bueno-mousse/