HomeLunch Krokante Kipburger met chili-ui-mayosaus

Krokante Kipburger met chili-ui-mayosaus

Posted in : Lunch on by : Peter Tags: ,

Gang Lunch
Keuken American
Steekwoord Chili, kip, Mayo
Bereidingstijd 1 uur
Servings 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr Kipfilet
  • 2 tl Kipkruiden
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper
  • 1 tl Sambal
  • 100 gr Bloem
  • 200 gr Cornflakes
  • 2 stuks Ei
  • 100 ml Melk
  • Mayonaise
  • Chilisaus
  • 1 stuk Rode ui
  • enkele blaadjes Sla

Instructies

  • Maak de kipfilet droog en snijd de kipfilet dan in grove stukken die op een bolletje passen.
  • Voeg in een kom de kip kruiden, zout, peper en sambal en meng dit goed samen. Voeg dan de kipstukken toe en laat dit voor 30 minuten intrekken.
  • Stop de cornflakes in een diepvries zak en knijp deze niet al te fijn kapot.  Stop de gemalen cornflakes in een kom en zet de kom apart. Pak een aparte kom en meng de kipkruiden met de bloem en wat chilipoeder. Klop twee eieren in een kom en giet hierbij de melk. Mix dit even samen en zet ook deze kom apart.
  • Pak nu de kipfilet erbij en haal deze per stuk door de eerste kom met bloem heen. Klop de overtollige bloem er eventueel vanaf.
  • Dompel de kipfilet dan vervolgens in de tweede kom met opgeklopte ei voor een paar seconden. Haal de kipfilet er vervolgens uit en laat eventueel extra ei eraf druppen.
  • Leg de kipfilet stuk vervolgens direct in de laatste kom met de cornflakes en bedek de gehele kipfilet met de cornflakes. Druk met je hand de cornflakes ietsjes aan in de kipfilet.Haal vervolgens de kipfilet uit de cornflakes en leg deze op een bord. Werk zo de rest van de kipfilet stukken af. Zet het bord met de kipfilet vervolgens in de koeling voor zeker 30 minuten.

Sausje

  • In de tussentijd dat de kipfilet in de koeling zit kun je een lekker sausje gaan bereiden. Dit sausje is echt heerlijk! Snijd een rode ui in kleine blokjes en doe deze in een kom. Doe hier ongeveer drie eetlepels mayonaise bij en drie eetlepels chilisaus. Meng dit goed samen en klaar is het sausje.

Frituren

  • Haal de kipfilet stukken uit de koeling. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en bak de kipfilet stukken aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 5 minuten. Je moet er wel bij blijven staan, want de kipfilet stukken worden snel gaar. Let er wel op dat de zonnebloemolie niet al te heet is, want dan zal de kipfilet snel bruin worden aan de buitenkant, maar aan de binnenkant zal de kipfilet niet gaar zijn. Zet het vuur dus op een middelmatig vuurtje!
  • Leg twee stukken keukenpapier op een bord en laat hier de kipfilet stukken uitdruppen van de overtollige zonnebloemolie.
  • Nu kan je de burger op een broodje serveren met de saus erbij

Bron:

http://kookhoekjevanxfaatje.nl/hapjessnacks/kipburgers/