23 september, 2022
Limburgs Zuurvlees

Servings 4 personen
Ingrediënten
- 800 gr Riblappen
- 40 gr Boter
- 5 dl Water
- 5 dl Azijn witte natuurazijn
- 500 gr Ui dikke in ringen gesneden
- 5 el Fruitstroop
- 2 plakken Ontbijtkoek
- 3 blaadjes Laurier
- 2 stuks Kruidnagel
- Peper
- Zout
Instructies
- De runderlappen in in blokjes snijden van plusminus 2 bij 2 cm. En bestrooien met zout en peper. Marinade maken van de azijn + water (verhouding 50/50!), de kruidnagels en laurier en minstens 24uur marineren. Langer mag ook.
- Het goed uitgelekte vlees (marinade bewaren!) goed bruin aanbraden (essentieel, wees geduldig!) en afblussen met de marinade. De grof gesneden uien apart braden in boter en bij het vlees voegen. Het geheel (ongeveer 2 uur, soms ook langer) gaar laten sudderen in de marinade, met deksel op de pan op een sudderplaatje. Het vlees moet uit elkaar vallen, dan pas is het het lekkerst. Schep van tijd tot tijd het schuim er af.
- Als het vlees gaar en mals is, de plakken ontbijtkoek verkruimeld toevoegen om te binden evenals de perenstroop. Eventueel met peper en zout op smaak maken brengen. Proeven…is het te zuur, dan eventueel nog wat perenstroop toevoegen.
Bron:
http://allrecipes.nl/recept/4507/limburgs-zuurvlees—zoervleisj-.aspx