23 september, 2022
Pain au chocolat

Servings 2 personen
Ingrediënten
- 250 gr Bloem
- 140 ml Water
- 15 gr Gist gedroogd
- 10 gr Suiker
- 1 mespuntje Zout
- 125 gr Boter
- 150 gr Chocolade bakvast
Instructies
- Maak een kuiltje in de bloem, giet het water erin en los de gist hierin op. Voeg de suiker toe. Strooi hetzout in de bloem. Houd 50 gram boter achter.
- Voeg de rest van de boter toe. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot circa 1 cm dikte. Dek het deeg af met plasticfolie en leg circa 40 minuten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en bestuif met bloem. Wrijf de achtergehouden boter uit over twee/derdevan de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij.
- Vouw het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en vouw nogmaals in 3 delen. Verpak het deeg inbakpapier en leg circa 40 minuten in de koelkast.
- Herhaal het uitrollen nog tweemaal en rol het op het laatst uit tot 1,5 cm dik.
- Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dikte en snijd in vierhoeken.
- Leg de bakvaste chocolade op het uiteinde van de plak deeg. Rol het deeg vanaf beide buitenkanten op naar het midden. Dek de pain auchocolat af met een theedoek of ingevet plasticfolie en laat circa 90 minuten rijzen.
Bron:
http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/pain-au-chocolat