23 september, 2022
Schnitzel-gehaktschotel

Servings 4 personen
Ingrediƫnten
- 500 gr Champignons
- 2 stuks Ui
- 4 stuks Varkensschnitzel circa 150 gr per stuk
- 200 ml Slagroom
- 200 gr Ajvar pot
- 300 gr Gehakt
- 100 gr Belegen kaas
- 3 takjes Peterselie
- Olijfolie
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
- 1 klontje Boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht 150 graden).
- Maak de champignons schoon en halveer ze eventueel (afhankelijk van de grootte). Pel en snipper de uien. Dep de schnitzels droog, en halveer ze in de lengte.
- Roer de slagroom, de ajvar en 75 ml water door elkaar en breng op smaak met zout.
- Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan. Bak er de schnitzels portiegewijs 2.5 minuten per zijde, breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan. Bak het gehakt rul in het bakvet, neem uit de pan
- Verhit 1-2 eetlepels olie in de pan, bak er de champignons en de uien er in aan, voeg het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de ajvarroom toe.
- Vet de ovenschaal in met boter en leg de schnitzels erin.Verdeel er het gehaktmengsel overheen
- Bak ca. 1 uur en 30 minuten in de oven, rasp er na 45 minuten de kaas er grof overheen, bak verder.
- Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn, bestrooi de scnitzel-gehaktschotel ermee.
Bron:
https://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/ovenschotels/schnitzel-gehaktschotel.html