23 september, 2022
Varkenshaas met 5 spices

Servings 2 personen
Ingrediënten
- 1 el Honing
- 2 el Droge Sherry (Appelsap)
- 2 el Sojasaus
- 1 el Chinese 5 spices
- 1 teentje Knoflook fijngesneden
- 500 gr Varkenshaas
- 300 ml Zonnebloemolie
- 8 el Zonnebloemolie om te bakken
- 1/4 pak Mihoen
- 75 gr Bloem
- 1 stuk Ei
- 75 gr Maizena
Instructies
- Stop de honing, sherry (of appelsap), sojasaus, 5 spices en de knoflook in een kom. Snijd het vlees in plakjes en schep het door de marinade. Laat in de koelkast minimaal 45 min. afgedekt staan.
- Doe de bloem in een plastic zakje. Haal het vlees uit de marinade, doe het in het zakje met bloem en schud en meng tot het vlees bedekt is met een dun laagje bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
- Roer het ei los met 2 el water, voeg de maizena toe en roer tot een glad papje. Haal het vlees erdoor.
- Verhit de wok met de 8 el olie. Wok een derde van het vlees 2 minuten. Schep in een schaal en herhaal dit met de rest van het vlees.
- Serveer met witte rijst, gesmoorde paksoi met gember of als snack.
Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R584448/varkenshaas-met-5-spices