23 september, 2022
Babi pangang

Servings 4 personen
Ingrediƫnten
- 800 gr Varkensvlees aan 1 stuk Varkensham, schouderkarbonade, varkenslap of speklap
- 1 stuk Ui
- 6 teentjes Knoflook
- 5 cm Gember
- 6 el Ketjap manis
- Sap van citroen
- 1 stuk Steranijs
- 1 el Zout
- 1 el Laos poeder
Saus
- 1 blik Tomatenpuree groot 70 ml
- 6 el Gembersiroop
- 1 stuk Steranijs
- 1 el Azijn
- 2 el Bruine suiker
- Ananassap eventueel
- citroensap, zout en sambal naar smaak
Instructies
- Snij de ui, gember en knoflook fijn. Doe deze in grote pan met de overige ingredienten.
- Doe het vlees erbij en laat deze 3 uur op een heel zacht vuur sudderen.
- Draai het vlees regelmatig om en voeg steeds iets water toe indien nodig.
- Haal het gare vlees uit de pan, snij in stukken (Kleiner dan de foto's hieronder) en wrijf in met laos poeder.
- Bak het vlees knapperig in een wok met ruim olie. Zorg dat de olie goed heet is, anders bakt het vlees niet knapperig
- In plaats van frituren kunt u het vlees ook onder de grill zetten. Bevochtig het vlees regelmatig met het vleessap uit de pan
Saus
- Doe 1 kop water (of ananassap) in steelpan met alle ingredienten en breng aan de kook. Op smaak brengen en op juiste dikte brengen met maizena.
Bron:
http://www.zelfmaakrecepten.nl/babi-pangang-zelf-maken/