Ga terug
Gang Main Course
Keuken Indonesisch
Steekwoord Babi Pangang, Procureur
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Servings 4 personen

Ingrediƫnten

  • 800 gr Varkensvlees aan 1 stuk Varkensham, schouderkarbonade, varkenslap of speklap
  • 1 stuk Ui
  • 6 teentjes Knoflook
  • 5 cm Gember
  • 6 el Ketjap manis
  • Sap van citroen
  • 1 stuk Steranijs
  • 1 el Zout
  • 1 el Laos poeder

Saus

  • 1 blik Tomatenpuree groot 70 ml
  • 6 el Gembersiroop
  • 1 stuk Steranijs
  • 1 el Azijn
  • 2 el Bruine suiker
  • Ananassap eventueel
  • citroensap, zout en sambal naar smaak

Instructies

  • Snij de ui, gember en knoflook fijn. Doe deze in grote pan met de overige ingredienten.
  • Doe het vlees erbij en laat deze 3 uur op een heel zacht vuur sudderen.
  • Draai het vlees regelmatig om en voeg steeds iets water toe indien nodig.
  • Haal het gare vlees uit de pan, snij in stukken (Kleiner dan de foto's hieronder) en wrijf in met laos poeder.
  • Bak het vlees knapperig in een wok met ruim olie. Zorg dat de olie goed heet is, anders bakt het vlees niet knapperig
  • In plaats van frituren kunt u het vlees ook onder de grill zetten. Bevochtig het vlees regelmatig met het vleessap uit de pan

Saus

  • Doe 1 kop water (of ananassap) in steelpan met alle ingredienten en breng aan de kook. Op smaak brengen en op juiste dikte brengen met maizena.

Bron:

http://www.zelfmaakrecepten.nl/babi-pangang-zelf-maken/