Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pin
Gang
Main Course
Keuken
Indonesisch
Steekwoord
Babi Pangang, Procureur
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
4
uur
uur
Servings
4
personen
Ingrediƫnten
800
gr
Varkensvlees aan 1 stuk
Varkensham, schouderkarbonade, varkenslap of speklap
1
stuk
Ui
6
teentjes
Knoflook
5
cm
Gember
6
el
Ketjap manis
Sap van citroen
1
stuk
Steranijs
1
el
Zout
1
el
Laos poeder
Saus
1
blik
Tomatenpuree
groot 70 ml
6
el
Gembersiroop
1
stuk
Steranijs
1
el
Azijn
2
el
Bruine suiker
Ananassap
eventueel
citroensap, zout en sambal
naar smaak
Instructies
Snij de ui, gember en knoflook fijn. Doe deze in grote pan met de overige ingredienten.
Doe het vlees erbij en laat deze 3 uur op een heel zacht vuur sudderen.
Draai het vlees regelmatig om en voeg steeds iets water toe indien nodig.
Haal het gare vlees uit de pan, snij in stukken (Kleiner dan de foto's hieronder) en wrijf in met laos poeder.
Bak het vlees knapperig in een wok met ruim olie. Zorg dat de olie goed heet is, anders bakt het vlees niet knapperig
In plaats van frituren kunt u het vlees ook onder de grill zetten. Bevochtig het vlees regelmatig met het vleessap uit de pan
Saus
Doe 1 kop water (of ananassap) in steelpan met alle ingredienten en breng aan de kook. Op smaak brengen en op juiste dikte brengen met maizena.
Bron:
http://www.zelfmaakrecepten.nl/babi-pangang-zelf-maken/