23 september, 2022
Chili con carne

Servings 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg Runderstoofvlees in reepjes gesneden
- 3 stuks Ui Middelgroot
- 2 teentjes Knoflook
- 4 el Zonnebloemolie
- 1 el Chilipoeder
- 1 el Paprikapoeder
- 2 tl Ketoembar (Koriander)
- 1 tl Jinten (Gemalen komijn)
- 1 el Bloem
- 3-5 stuks Jalapenopepers Wees hier voorzichtig mee!! Wij hadden ongeveer 2 pepers en het was eigenlijk net te heet/scherp
- 2 blik tomatenblokjes met sap 400gr
- ½ el Oregano
- 1 tl Zout
- 1 tl Suiker
- ½ bos Koriander vers
Instructies
- Snijd het vlees in reepjes
- Pel en snipper de uien en de knoflook
- Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees in porties rondom bruin. Stoof het vlees in de gesloten pan in het eigen vocht 1 uur op laag vuur.
- Meng chilipoeder, paprikapoeder, ketoembar, jinten met een scheutje waye door elkaar
- Roer de uien en de knoflook samen met het specerijenmengsel door het vlees, strooi de bloem erover en roer goed
- Voeg de jalapenopepers, tomaten met sap, orgegano, zout en suiker toe, schep het geheeld goed door elkaar.
- Laat het vlees 1,5 uur stoven
- Snijd de koriander fijn en roer deze vlak voor het serveren door de chili
- Lekker met kidneybonen of bruine bonen
Bron:
Boek Stamp- en stoofpotten – Hennie Franssen-Seebregts en Chantal Veer ISBN: 90-5121-897-4