23 september, 2022
Chili con carne

 Servings 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg Runderstoofvlees in reepjes gesneden
 - 3 stuks Ui Middelgroot
 - 2 teentjes Knoflook
 - 4 el Zonnebloemolie
 - 1 el Chilipoeder
 - 1 el Paprikapoeder
 - 2 tl Ketoembar (Koriander)
 - 1 tl Jinten (Gemalen komijn)
 - 1 el Bloem
 - 3-5 stuks Jalapenopepers Wees hier voorzichtig mee!! Wij hadden ongeveer 2 pepers en het was eigenlijk net te heet/scherp
 - 2 blik tomatenblokjes met sap 400gr
 - ½ el Oregano
 - 1 tl Zout
 - 1 tl Suiker
 - ½ bos Koriander vers
 
Instructies
- Snijd het vlees in reepjes

 - Pel en snipper de uien en de knoflook
 - Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees in porties rondom bruin. Stoof het vlees in de gesloten pan in het eigen vocht 1 uur op laag vuur.
 - Meng chilipoeder, paprikapoeder, ketoembar, jinten met een scheutje waye door elkaar

 - Roer de uien en de knoflook samen met het specerijenmengsel door het vlees, strooi de bloem erover en roer goed

 - Voeg de jalapenopepers, tomaten met sap, orgegano, zout en suiker toe, schep het geheeld goed door elkaar.
 - Laat het vlees 1,5 uur stoven
 - Snijd de koriander fijn en roer deze vlak voor het serveren door de chili
 - Lekker met kidneybonen of bruine bonen
 
Bron:
Boek Stamp- en stoofpotten – Hennie Franssen-Seebregts en Chantal Veer ISBN: 90-5121-897-4

