Ga terug
Gang Main Course
Keuken Mexican
Steekwoord Bonen, Pruttel, Rundvlees, Stoof
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg Runderstoofvlees in reepjes gesneden
  • 3 stuks Ui Middelgroot
  • 2 teentjes Knoflook
  • 4 el Zonnebloemolie
  • 1 el Chilipoeder
  • 1 el Paprikapoeder
  • 2 tl Ketoembar (Koriander)
  • 1 tl Jinten (Gemalen komijn)
  • 1 el Bloem
  • 3-5 stuks Jalapenopepers Wees hier voorzichtig mee!! Wij hadden ongeveer 2 pepers en het was eigenlijk net te heet/scherp
  • 2 blik tomatenblokjes met sap 400gr
  • ½ el Oregano
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Suiker
  • ½ bos Koriander vers

Instructies

  • Snijd het vlees in reepjes
  • Pel en snipper de uien en de knoflook
  • Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees in porties rondom bruin. Stoof het vlees in de gesloten pan in het eigen vocht 1 uur op laag vuur.
  • Meng chilipoeder, paprikapoeder, ketoembar, jinten met een scheutje waye door elkaar
  • Roer de uien en de knoflook samen met het specerijenmengsel door het vlees, strooi de bloem erover en roer goed
  • Voeg de jalapenopepers, tomaten met sap, orgegano, zout en suiker toe, schep het geheeld goed door elkaar.
  • Laat het vlees 1,5 uur stoven
  • Snijd de koriander fijn en roer deze vlak voor het serveren door de chili
  • Lekker met kidneybonen of bruine bonen

Bron:

Boek Stamp- en stoofpotten - Hennie Franssen-Seebregts en Chantal Veer ISBN: 90-5121-897-4