Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pin
Gang
Main Course
Keuken
Mexican
Steekwoord
Bonen, Pruttel, Rundvlees, Stoof
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Servings
4
personen
Ingrediënten
1
kg
Runderstoofvlees
in reepjes gesneden
3
stuks
Ui
Middelgroot
2
teentjes
Knoflook
4
el
Zonnebloemolie
1
el
Chilipoeder
1
el
Paprikapoeder
2
tl
Ketoembar (Koriander)
1
tl
Jinten (Gemalen komijn)
1
el
Bloem
3-5
stuks
Jalapenopepers
Wees hier voorzichtig mee!! Wij hadden ongeveer 2 pepers en het was eigenlijk net te heet/scherp
2
blik
tomatenblokjes met sap
400gr
½
el
Oregano
1
tl
Zout
1
tl
Suiker
½
bos
Koriander
vers
Instructies
Snijd het vlees in reepjes
Pel en snipper de uien en de knoflook
Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees in porties rondom bruin. Stoof het vlees in de gesloten pan in het eigen vocht 1 uur op laag vuur.
Meng chilipoeder, paprikapoeder, ketoembar, jinten met een scheutje waye door elkaar
Roer de uien en de knoflook samen met het specerijenmengsel door het vlees, strooi de bloem erover en roer goed
Voeg de jalapenopepers, tomaten met sap, orgegano, zout en suiker toe, schep het geheeld goed door elkaar.
Laat het vlees 1,5 uur stoven
Snijd de koriander fijn en roer deze vlak voor het serveren door de chili
Lekker met kidneybonen of bruine bonen
Bron:
Boek Stamp- en stoofpotten - Hennie Franssen-Seebregts en Chantal Veer ISBN: 90-5121-897-4