23 september, 2022
Kippenpootjes op de barbecue

Ingrediƫnten
- 8 stuks Kippenpootjes
 
Rub:
- 2 tl Venkelzaad
 - 1 tl Paprikapoeder gerookt
 - 1 tl Suiker
 - 1 tl Komijnzaad
 - 1 tl Zeezout
 - 1 snufje Zwarte peper
 
Barbecuesaus:
- 200 gr Bruine Suiker
 - 200 gr Ketchup
 - 200 ml Appelsap
 - 100 ml Bourbon Whiskey
 - 4 el Worcestershiresaus
 - 4 el Balsamico azijn
 - 2 tl Mosterd
 - 2 stuks Sinasappel sap
 - 1 sprankje Chiptle tabasco
 - 1 snufje Zeezout
 
Instructies
- Verwarm de barbecue naar 180 graden
 - Voeg alle ingredienten van de rub samen en pers fijn zodat deze goed mengen
 - Smeer de kip in met de rub en plaats deze voor een uur indirect op de barbecue
 - Voeg ondertussen alle ingredienten van de Barbecuesaus samen in een pannetje en breng dit aan de kook
 - Als het kookt laat het dan 10 tot 15 minuten doorpruttelen zodat het een wat dikkere saus is geworden
 - Haal na een uur de kip van de bbq en stel de temperatuur van de bbq bij naar 110 graden
 - Dompel de kip in de barbecuesaus en plaats deze weer terug in indirechte warmte op de barbecue
 - Haal deze na 10 minuten weer van de barbecue en dompel ze nogmaals door de barbecuesaus.
 - Plaats ze dan een paar minuten op direct vuur op de barbecue. Hierbij moet je opletten dat de saus niet aanbrand maar wel een beetje inbrand.
 - Haal als de saus mooi is ingebrand de kip van de barbecue en serveer meteen
 
Bron:
https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/the-best-bbq-chicken/

