Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pin
Gang
Main Course
Steekwoord
BBQ, kip
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Ingrediƫnten
8
stuks
Kippenpootjes
Rub:
2
tl
Venkelzaad
1
tl
Paprikapoeder
gerookt
1
tl
Suiker
1
tl
Komijnzaad
1
tl
Zeezout
1
snufje
Zwarte peper
Barbecuesaus:
200
gr
Bruine Suiker
200
gr
Ketchup
200
ml
Appelsap
100
ml
Bourbon Whiskey
4
el
Worcestershiresaus
4
el
Balsamico azijn
2
tl
Mosterd
2
stuks
Sinasappel
sap
1
sprankje
Chiptle tabasco
1
snufje
Zeezout
Instructies
Verwarm de barbecue naar 180 graden
Voeg alle ingredienten van de rub samen en pers fijn zodat deze goed mengen
Smeer de kip in met de rub en plaats deze voor een uur indirect op de barbecue
Voeg ondertussen alle ingredienten van de Barbecuesaus samen in een pannetje en breng dit aan de kook
Als het kookt laat het dan 10 tot 15 minuten doorpruttelen zodat het een wat dikkere saus is geworden
Haal na een uur de kip van de bbq en stel de temperatuur van de bbq bij naar 110 graden
Dompel de kip in de barbecuesaus en plaats deze weer terug in indirechte warmte op de barbecue
Haal deze na 10 minuten weer van de barbecue en dompel ze nogmaals door de barbecuesaus.
Plaats ze dan een paar minuten op direct vuur op de barbecue. Hierbij moet je opletten dat de saus niet aanbrand maar wel een beetje inbrand.
Haal als de saus mooi is ingebrand de kip van de barbecue en serveer meteen
Bron:
https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/the-best-bbq-chicken/