23 september, 2022
Babi pangang

 Servings 4 personen
Ingrediƫnten
- 800 gr Varkensvlees aan 1 stuk Varkensham, schouderkarbonade, varkenslap of speklap
 - 1 stuk Ui
 - 6 teentjes Knoflook
 - 5 cm Gember
 - 6 el Ketjap manis
 - Sap van citroen
 - 1 stuk Steranijs
 - 1 el Zout
 - 1 el Laos poeder
 
Saus
- 1 blik Tomatenpuree groot 70 ml
 - 6 el Gembersiroop
 - 1 stuk Steranijs
 - 1 el Azijn
 - 2 el Bruine suiker
 - Ananassap eventueel
 - citroensap, zout en sambal naar smaak
 
Instructies
- Snij de ui, gember en knoflook fijn. Doe deze in grote pan met de overige ingredienten.
 - Doe het vlees erbij en laat deze 3 uur op een heel zacht vuur sudderen.
 - Draai het vlees regelmatig om en voeg steeds iets water toe indien nodig.
 - Haal het gare vlees uit de pan, snij in stukken (Kleiner dan de foto's hieronder) en wrijf in met laos poeder.

 - Bak het vlees knapperig in een wok met ruim olie. Zorg dat de olie goed heet is, anders bakt het vlees niet knapperig

 - In plaats van frituren kunt u het vlees ook onder de grill zetten. Bevochtig het vlees regelmatig met het vleessap uit de pan
 
Saus
- Doe 1 kop water (of ananassap) in steelpan met alle ingredienten en breng aan de kook. Op smaak brengen en op juiste dikte brengen met maizena.

 
Bron:
http://www.zelfmaakrecepten.nl/babi-pangang-zelf-maken/

