23 september, 2022
Kippenpootjes op de barbecue

Ingrediƫnten
- 8 stuks Kippenpootjes
Rub:
- 2 tl Venkelzaad
- 1 tl Paprikapoeder gerookt
- 1 tl Suiker
- 1 tl Komijnzaad
- 1 tl Zeezout
- 1 snufje Zwarte peper
Barbecuesaus:
- 200 gr Bruine Suiker
- 200 gr Ketchup
- 200 ml Appelsap
- 100 ml Bourbon Whiskey
- 4 el Worcestershiresaus
- 4 el Balsamico azijn
- 2 tl Mosterd
- 2 stuks Sinasappel sap
- 1 sprankje Chiptle tabasco
- 1 snufje Zeezout
Instructies
- Verwarm de barbecue naar 180 graden
- Voeg alle ingredienten van de rub samen en pers fijn zodat deze goed mengen
- Smeer de kip in met de rub en plaats deze voor een uur indirect op de barbecue
- Voeg ondertussen alle ingredienten van de Barbecuesaus samen in een pannetje en breng dit aan de kook
- Als het kookt laat het dan 10 tot 15 minuten doorpruttelen zodat het een wat dikkere saus is geworden
- Haal na een uur de kip van de bbq en stel de temperatuur van de bbq bij naar 110 graden
- Dompel de kip in de barbecuesaus en plaats deze weer terug in indirechte warmte op de barbecue
- Haal deze na 10 minuten weer van de barbecue en dompel ze nogmaals door de barbecuesaus.
- Plaats ze dan een paar minuten op direct vuur op de barbecue. Hierbij moet je opletten dat de saus niet aanbrand maar wel een beetje inbrand.
- Haal als de saus mooi is ingebrand de kip van de barbecue en serveer meteen
Bron:
https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/the-best-bbq-chicken/