HomeOven Kiprollade met appel en tijm

Kiprollade met appel en tijm

Posted in : Oven on by : Peter Tags: , , ,

Gang Main Course
Steekwoord Appel, kip, Tijm
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Servings 2 personen

Ingrediënten

  • 700 gr Kiprollade
  • 2 el Archideolie
  • 100 gr Boter
  • 1 el Tijmblaadjes vers
  • 300 ml Witte wijn of cider
  • 300 ml Gevogeltefond of kippenbouillon
  • 4 stuks Appel met rode schil
  • 100 ml Kookroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de rollade in de grote braadslede (De appel komt er ook nog bij). Bestrooi met zout en versgemalen peper en besprenkel met de olie.
  • Leg er 1/3 van de boter, in vlokjes verdeeld, op. Bestrooi met de helft van de tijm.
  • Zet de rollade circa 40 minuten in de oven en bedruip deze om de 10 minuten met het braadvocht.
  • Kook intussen de wijn en fond in een pannetje tot de helft in. Was de appels. Snijd ze met schil in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Giet de laatste 10 minuten van de oventijd de wijnsaus bij de rollade en leg de appelparten bestrooid met de rest van de tijm erbij.
  • Neem de rollade uit de braadslee en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Schep de appelparten uit het braadvocht en houd ze warm.
  • Giet het braadvocht in een pannetje, verwarm en klop de rest van de boter in blokjes erdoor.
  • Giet de kookroom erbij.
  • Serveer de rollade in plakken gesneden met de saus en de appels.

Bron:

http://www.boodschappen.nl/recepten/kiprollade-appel-tijm/