23 september, 2022
Kiprollade met appel en tijm

Servings 2 personen
Ingrediënten
- 700 gr Kiprollade
- 2 el Archideolie
- 100 gr Boter
- 1 el Tijmblaadjes vers
- 300 ml Witte wijn of cider
- 300 ml Gevogeltefond of kippenbouillon
- 4 stuks Appel met rode schil
- 100 ml Kookroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de rollade in de grote braadslede (De appel komt er ook nog bij). Bestrooi met zout en versgemalen peper en besprenkel met de olie.
- Leg er 1/3 van de boter, in vlokjes verdeeld, op. Bestrooi met de helft van de tijm.
- Zet de rollade circa 40 minuten in de oven en bedruip deze om de 10 minuten met het braadvocht.
- Kook intussen de wijn en fond in een pannetje tot de helft in. Was de appels. Snijd ze met schil in vieren en verwijder het klokhuis.
- Giet de laatste 10 minuten van de oventijd de wijnsaus bij de rollade en leg de appelparten bestrooid met de rest van de tijm erbij.
- Neem de rollade uit de braadslee en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Schep de appelparten uit het braadvocht en houd ze warm.
- Giet het braadvocht in een pannetje, verwarm en klop de rest van de boter in blokjes erdoor.
- Giet de kookroom erbij.
- Serveer de rollade in plakken gesneden met de saus en de appels.
Bron:
http://www.boodschappen.nl/recepten/kiprollade-appel-tijm/