Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pin
Gang
Main Course
Steekwoord
Appel, kip, Tijm
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
45
minuten
minuten
Servings
2
personen
Ingrediënten
700
gr
Kiprollade
2
el
Archideolie
100
gr
Boter
1
el
Tijmblaadjes
vers
300
ml
Witte wijn
of cider
300
ml
Gevogeltefond
of kippenbouillon
4
stuks
Appel
met rode schil
100
ml
Kookroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de rollade in de grote braadslede (De appel komt er ook nog bij). Bestrooi met zout en versgemalen peper en besprenkel met de olie.
Leg er 1/3 van de boter, in vlokjes verdeeld, op. Bestrooi met de helft van de tijm.
Zet de rollade circa 40 minuten in de oven en bedruip deze om de 10 minuten met het braadvocht.
Kook intussen de wijn en fond in een pannetje tot de helft in. Was de appels. Snijd ze met schil in vieren en verwijder het klokhuis.
Giet de laatste 10 minuten van de oventijd de wijnsaus bij de rollade en leg de appelparten bestrooid met de rest van de tijm erbij.
Neem de rollade uit de braadslee en laat rusten onder aluminiumfolie.
Schep de appelparten uit het braadvocht en houd ze warm.
Giet het braadvocht in een pannetje, verwarm en klop de rest van de boter in blokjes erdoor.
Giet de kookroom erbij.
Serveer de rollade in plakken gesneden met de saus en de appels.
Bron:
http://www.boodschappen.nl/recepten/kiprollade-appel-tijm/