HomeDiner Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Posted in : Diner on by : Conny

Pittige pompoensoep
Gang Main Course
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 oven
  • 1 (soep)pan
  • 1 scherp mes
  • 1 pureerstaaf
  • 1 maatlepel
  • 1 lepel
  • 1 aardappelmesje
  • 1 houten roerlepel
  • 1 bakplaat
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten

  • 1 Pompoen van 1 kilo
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • beetje zout
  • snufje chili poeder
  • 1 el kerriepoeder of currypasta
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml water

Extra ter garnering

  • 1 el créme fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de pompoen door de helft met een scherp mes. Met behulp van een lepel, verwijder je de zaden en draden. Gooi de zaden niet weg deze kan je nog drogen om eventueel pompoenplanten te kweken of door ze de grillen om aan je muesli of brood toe te voegen.
  • Snij de twee helften van pompoen in stukken van ongeveer 1cm dik. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Ontdoe de knoflook tenen van hun schil en plet ze zachtjes met de zijkant van je scherpe mes. Leg de knoflook tenen tussen de pompoen stukken op de bakplaat.
  • Besprenkel de pompoenstukken en knoflooktenen met olijfolie. Doe er wat zout en een snuf chilipoeder eroverheen. Schuif de pompoen voor een half uur in de oven.
  • Snipper de ui en leg deze apart.
  • Als de pompoen na een half uur in de oven is geweest, laat je deze afkoelen
  • Met een aardappelschilmesje haal je de schil makkelijk van de afgekoelde pompoenstukken af.
  • Doe 2 el olijfolie in de soeppan. Verwarm het op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde uit toe. En bak deze tot ze glazig zijn.
  • Voeg dan de gepelde pompoenstukken toe en ook de knoflook stukken toe aan de uien in de pan.
  • Voeg de kokosmelk toe en vul het lege blik met 400ml water en voeg deze ook toe aan de pan.
  • Voeg de el kerriepoeder toe aan de pan.
  • Roer het geheel even door en breng het aan de kook.
  • Met de pureerstaaf pureer je alle ingrediënten fijn. Mocht je de soep te dik vinden kan je uiteraard water toevoegen tot de gewenste dikte hebt bereikt.
  • Voeg eventueel naar smaak een eetlepel créme fraîche of extra chili of kerrie poeder toe aan de soep.
  • Eet smakelijk!