Stop de peperkorrels in een koekenpan op middelhoog vuur en bak ze voor een 1 minuut. Voeg dan de koriander-, mosterd-zaden toe en de pimentbessen. Bak die voor nog 30 tot 60 seconden totdat het begint te geuren. Haal ze uit de pan en plet ze.Maak de kruidenmix door de overige ingredienten toe te voegen. Maak de Brine door het water, zout, suiker, sodium, knoflook en de kruidenmix in een pan te doen. Verhit deze totdat het goed is gemengd. Stop dan het ijs erbij
Laat de brine afkoelen en plaats de buikspek in de brine. Laat dit 7 dagen pekelen.
Breng de BBQ naar een keteltemperatuur van 135 graden celsius.Prepareer een rookhout naar keuze Haal de buikspek uit de brine. Spoel af en maak droog. Smeer daarna in met mosterd.
Bak een gelijke hoeveelheid peperkorrels en korianderzaden als je gebruikte in de Kruidenmix in een koekenpan. Doe deze daarna in een vijzel en plet ze grof.
Strooi deze rub over de buikspek en plaats deze in de BBQ
Rook de buikspek naar een kerntemperatuur tussen de 85 en 90 graden celsius
Haal dan van de bbq en laat 30 minuten rusten voordat je het aansnijd