Meng de drie eidooiers met 1 eetlepel koud water in een kom. Klop 1 tot 2 minuten met een garde of mixer, tot de eidooiers lichtgeel en schuimig worden.
Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water (zorg dat de kom het water niet raakt, anders wordt het eimengsel te heet en krijg je roereieren) Klop 1 tot 2 minuten tot het warm is en iets dikker. Voeg nu een voor een de blokjes boter toe, blijf kloppen, tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en citroensap. Houd warm terwijl je de eieren pocheert.
Ei pocheren
Breng een grote pan met water en 1 eetlepel azijn aan de kook (de azijn zorgt ervoor dat de eieren iets sneller gaan stollen). Zet het vuur laag en breng het water met een lepel in een licht draaiende beweging. Breek de eieren in kopjes (een per kopje) en laat de eieren voorzichtig een voor een in het water glijden
Laat ongeveer 5 minuten koken tot het eiwit stevig is, maar de eidooier nog zacht. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat op keukenpapier uitlekken
Serveren
Smeer eventueel wat boter op de geroosterde broodjes en beleg met ham en een gepocheerd ei.
Schenk er wat hollandaisesaus overheen en garneer met bieslook.