1eltenkatsu (tempuravlokken) of panko (Japans broodkruim)
2stuksLente-ui of Bos-uiin ringetjes gesneden
¼stukChinese kool (of 200 gram spitskool)gescheurd
1snufjeZout
1elPlantaardige olie
2plakkenBacon
flinkedotOkonomiyaki-saus (die maak je zo zelf, let maar op)
eensnufjetogarashi en/of sanshopeper
1knijpkewpie-mayonaise (Japanse mayonaise) (Flesje met het babytje)
Okonomiyaki-saus:
4elKetchup
½elWorcestershiresaus
¼tlMosterd
2elMirin
1elSuiker
1tlSojasaus
Instructies
Zet alvast de okonomiyaki-saus klaar door de tomatenketchup, worcestershiresaus, dijonmosterd, mirin, suiker en sojasaus te mengen in een steelpannetje.
Snij de lente-ui in ringetjes. Voeg de eieren, de bloem, het zout en het dashi boullion bij elkaar in een grote kom en meng dit tot een beslag. Als het beslag mooi glad is voeg je de lente-ui, de panko (Of tenkatsu) en de kool toe zodat je een soort pannenkoekbeslag krijgt. Ik had veel te veel kool gebruikt waardoor het meer een salade werd. Wees dus voorzichtig met de hoeveelheden!
Warm wat olie in een koekenpan waar een deksel op kan op en doe het beslag met de kool en de ui in de pan. Leg de bacon of ontbijtspek op de pannenkoek en druk deze een beetje in het beslag. Doe de deksel op de pan en laat dit 3 minuten op middelvuur bakken.
Draai na 3 minuten de pannenkoek om en bak deze aan deze kant ook 3 minuten. Zet bij het omdraaien van de pannenkoek de steelpan met de saus aan. Verhit deze rustig maar laat deze niet koken.
Als beide zijden bruin zijn is de pannenkoek klaar. Leg deze op een bord met de bacon omhoog. Spuit dan de kewpie-mayonaise in verticale lijnen over de pannenkoek en in horizontale lijnen de zelfgemaakte okonomiyaki-saus.