Ga terug
Gang Main Course
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Servings 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1200 gr Stoofpeertjes
  • 1 stuk Citroen
  • 1 stuk Kaneelstokje
  • 2 el Suiker
  • 200 ml Rode limonade
  • 200 ml Rode wijn
  • 200 ml Water

Instructies

  • Schil de stoofperen en snijd het klokhuis eruit
  • Stop de stoofperen in de pan en doe de limonade en de wijn erbij
  • Vul de pan verder met water totdat de peertjes onder staan
  • Schil 2 stukjes schil van een citroen en stop deze samen met het kaneelstokje erbij
  • Voeg de suiker toe
  • Breng dit aan de kook
  • Zit het vuur laag en laat dit voor 2,5 uur stoven. Eventueel op een stoofplaatje