23 oktober, 2022
Beenham met maple syrup glaze

Ingrediƫnten
- 1000 gr Beenham
 - 50 ml Appelsap
 - 2 tl Paprikapoeder
 - 60 gr Boter
 - 60 ml Maple syrup
 - 90 gr Bruine suiker
 - 100 ml Appelcider
 
Instructies
Voorbereiding
- Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van de beenham
 - Strooi de paprikapoeder over de beenham

 - Leg de beenham in een ovenschaal en giet de appelsap er overheen
 
Bereiding
- Steek de bbq aan en zorg voor een keteltemperatuur van 150 graden
 - Plaats de beenham indirect in de barbecue met een kernthermometer
 - Verhit de beenham tot een kerntemperatuur van 55 graden
 - Meng ondertussen de boter, Maple syrup, bruine suiker en de appelcider met elkaar. Verwarm dit langzaam totdat de suiker is opgelost

 - Breng de glaze aan de kook en kook dit in tot een stroperige saus

 - Als de beenham een kerntemperatuur heeft van 55 graden, smeer dan de beenham in met de glaze.
 - Doe dit een aantal keren totdat de beenham een kerntemperatuur heeft van 65 graden
 - Als de beenham 65 graden heeft bereikt haal je em van de bbq en leg deze 10 minuten onder een stuk aluminiumfolie.
 - Was de sauspan meteen af want de saus wordt erg hard
 

