HomeLunch Beenham met maple syrup glaze

Beenham met maple syrup glaze

Posted in : Lunch, Snacks on by : Peter

Gang Lunch
Steekwoord BBQ
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur

Ingrediƫnten

  • 1000 gr Beenham
  • 50 ml Appelsap
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 60 gr Boter
  • 60 ml Maple syrup
  • 90 gr Bruine suiker
  • 100 ml Appelcider

Instructies

Voorbereiding

  • Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van de beenham
  • Strooi de paprikapoeder over de beenham
  • Leg de beenham in een ovenschaal en giet de appelsap er overheen

Bereiding

  • Steek de bbq aan en zorg voor een keteltemperatuur van 150 graden
  • Plaats de beenham indirect in de barbecue met een kernthermometer
  • Verhit de beenham tot een kerntemperatuur van 55 graden
  • Meng ondertussen de boter, Maple syrup, bruine suiker en de appelcider met elkaar. Verwarm dit langzaam totdat de suiker is opgelost
  • Breng de glaze aan de kook en kook dit in tot een stroperige saus
  • Als de beenham een kerntemperatuur heeft van 55 graden, smeer dan de beenham in met de glaze.
  • Doe dit een aantal keren totdat de beenham een kerntemperatuur heeft van 65 graden
  • Als de beenham 65 graden heeft bereikt haal je em van de bbq en leg deze 10 minuten onder een stuk aluminiumfolie.
  • Was de sauspan meteen af want de saus wordt erg hard