Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pin
Gang
Main Course
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Ingrediƫnten
100
ml
Sojasaus
100
ml
Water
4
tl
Bruine suiker
2
teentje
Knoflook
2
cm
Gember
2
tl
Maizena
2
tl
Sesamolie
500
gr
Kippendijen
Instructies
Snijd de knoflook in plakjes
Giet de sojasaus en water in een steelpannetje
Voeg de gesneden knoflook en suiker toe
Rasp de gember boven de pan
Verwarm op een laag vuur om de suiker te op te lossen
Roer in de maatbeker de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg dit toe
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken
Haal van het vuur en voeg de sesamolie toe
Laat even afkoelen en smeer daarna de kippendijen in met de saus
Bak de kippendijen in een hapjes pan en smeer de kippendijen af en toe nog in
Lekker met broccoli en gebakken aardappelen
Bron:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/kip-teriyaki