15 oktober, 2022
Kip Teriyaki

Ingrediƫnten
- 100 ml Sojasaus
 - 100 ml Water
 - 4 tl Bruine suiker
 - 2 teentje Knoflook
 - 2 cm Gember
 - 2 tl Maizena
 - 2 tl Sesamolie
 - 500 gr Kippendijen
 
Instructies
- Snijd de knoflook in plakjes
 - Giet de sojasaus en water in een steelpannetje
 - Voeg de gesneden knoflook en suiker toe
 - Rasp de gember boven de pan

 - Verwarm op een laag vuur om de suiker te op te lossen
 - Roer in de maatbeker de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg dit toe
 - Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken

 - Haal van het vuur en voeg de sesamolie toe
 - Laat even afkoelen en smeer daarna de kippendijen in met de saus
 - Bak de kippendijen in een hapjes pan en smeer de kippendijen af en toe nog in

 - Lekker met broccoli en gebakken aardappelen
 
Bron:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/kip-teriyaki

