23 oktober, 2022
Beenham met maple syrup glaze

Ingrediƫnten
- 1000 gr Beenham
- 50 ml Appelsap
- 2 tl Paprikapoeder
- 60 gr Boter
- 60 ml Maple syrup
- 90 gr Bruine suiker
- 100 ml Appelcider
Instructies
Voorbereiding
- Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van de beenham
- Strooi de paprikapoeder over de beenham
- Leg de beenham in een ovenschaal en giet de appelsap er overheen
Bereiding
- Steek de bbq aan en zorg voor een keteltemperatuur van 150 graden
- Plaats de beenham indirect in de barbecue met een kernthermometer
- Verhit de beenham tot een kerntemperatuur van 55 graden
- Meng ondertussen de boter, Maple syrup, bruine suiker en de appelcider met elkaar. Verwarm dit langzaam totdat de suiker is opgelost
- Breng de glaze aan de kook en kook dit in tot een stroperige saus
- Als de beenham een kerntemperatuur heeft van 55 graden, smeer dan de beenham in met de glaze.
- Doe dit een aantal keren totdat de beenham een kerntemperatuur heeft van 65 graden
- Als de beenham 65 graden heeft bereikt haal je em van de bbq en leg deze 10 minuten onder een stuk aluminiumfolie.
- Was de sauspan meteen af want de saus wordt erg hard