15 oktober, 2022
Kip Teriyaki

Ingrediƫnten
- 100 ml Sojasaus
- 100 ml Water
- 4 tl Bruine suiker
- 2 teentje Knoflook
- 2 cm Gember
- 2 tl Maizena
- 2 tl Sesamolie
- 500 gr Kippendijen
Instructies
- Snijd de knoflook in plakjes
- Giet de sojasaus en water in een steelpannetje
- Voeg de gesneden knoflook en suiker toe
- Rasp de gember boven de pan
- Verwarm op een laag vuur om de suiker te op te lossen
- Roer in de maatbeker de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg dit toe
- Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken
- Haal van het vuur en voeg de sesamolie toe
- Laat even afkoelen en smeer daarna de kippendijen in met de saus
- Bak de kippendijen in een hapjes pan en smeer de kippendijen af en toe nog in
- Lekker met broccoli en gebakken aardappelen
Bron:
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/kip-teriyaki